zarovka sipka kafe
#Blog   #SSL   #HTTP/2   #Agile   #Team   #News #GTM   #GA   #HTML

A tenhle trik znáte? #1 | Win+V

Win+V je skvělým pomocníkem v každodenní rutině. Pokud používáte PC, umíte tím ušetřit i minuty denně, tedy několik hodin ročně. Schválně si to hoďte do kalkulačky.

A tenhle trik znáte (1).png

A tenhle trik znáte? #1 | Win+V | Aneb zefektivněte si práci s klipboardem

 

Disclaimer na začátek je, že jablíčkáři zde ostrouhají. Nenašel jsem žádnou zabudovanou variantu v základu.

 

Funkci Ctrl+Cizí a Ctrl+Vlastní zná většina uživatelů už od základní školy, kdy měla tu čest zaťukat si svoje první wéwéwé na klávesnici. Jedná se o jednoduchý standart kopírování a následného vložení. Co takhle ale vylepšit svoji PC schopnost? Začněte používat klávesu Windows+V. Je to ta klávesa, na kterou omylem narážíte, když mačkáte levý Alt a má na sobě čtyři čtverečky znázorňující logo Windows.

 

Funkce Win+V je k dispozici pro uživatele Windows 10 a vyšších. Možná se dá dostat na starší, ale tuhle historii odmítám testovat. Win+V otevírá dveře k vylepšené schránce uložených podkladů.

Jakéže to má výhody?

Jednoduchý přehled historicky zkopírovaných podkladů. S Win+V můžete vybírat a vkládat různé položky z historie schránky přímo do vašeho aktuálního dokumentu nebo aplikace bez potřeby opětovného kopírování. Navíc se to umí synchronizovat napříc zařízeními. Takže tam, kde jste přihlášení pod stejným Microsoft účtem, se dostanete ke stejnému clipboardu.

 

 

Jak vylepšený clipboard aktivovat?

Zjednodušeně tím, že několikrát zmíněnou kombinaci kláves zmáčknete. Vyskočí dialogové okno s tím, že musíte funkci aktiovat. Aktivujte a je to! Zkuste si to třeba hned. Případně můžete do nastavení (Win+I) -> Systém -> Schránka -> Historie schránky -> Zapnout.

 

Může se to zdát jako malá změna, ale i kdyby vám to mělo ušetřit jenom minutu denně (což umí i víc!) tak jsme na zhruba 6 hodinách za rok. A kdo by nechtěl jeden manday volna navíc?