zarovka sipka kafe
#Blog   #SSL   #HTTP/2   #Agile   #Team   #News #GTM   #GA   #HTML

Ohlédnutí za druhou polovinou roku 2023

Pojďte si s námi připomenout, co nás potkalo a neminulo v uplynulých šesti měsících loňského roku!

Blank 12 Grids Collage (1).png
Léto s novým HR!

Naše nové HR duo s vášní pro psychologii (seznámit se s námi můžete třeba tady a tady) naskočilo během června do A-WebSys jako do rozjetého vlaku a odstartovalo jízdu plnou nápadů. Žezlo HR království předala kolegyně Eliška, která si v tuto chvíli již užívá své mateřské radosti. Co vám budeme povídat, byl to kolotoč. Možná spíš centrifuga.
Najít vás, oslovit, zasmát se na pohovorech, umět požádat o trpělivost či vstřícnost. Naladit se na duši firmy, vyjednávat, nastavit nové procesy, rozloučit se s nefunkčním, mít na krajíčku - z radosti i z překážek. Všechno bylo a vše jsme zvládly, i díky turbulentnímu startu a podpoře našich kolegů se z nás stal skvělý tým, který si je nyní o poznání jistější v kramflecích. V tom všem nám pomáhá naše sourcerka Verča, která umí kancelář rozzářit nakažlivou pozitivní energií a mimo vyhledávání nových parťáků má na povel organizaci firemních masáží a pizza pátků.

A na podzim? V týmu jsme přivítali pražskou posilu Peťu, která má pod palcem nábor a radosti i strasti našich IT talentů v pražských kancelářích. Rok 2024 tak otevíráme sehraných HR kvartetem, které se těší na další podporu A-WebSys v jeho cestě světem 1 a 0.


Prázdniny = nuda v Brně?

Naopak! Slavili jsme několikeré narozeniny či nastoupeniny (někteří rekordmani rovnou 15 let ve firmě), svatby i narození. Chodili domů v pozdních hodinách a občas (ne)stíhali deadliny. Ládovali se zmrzlinou a vzájemně se zásobili espresso tonikem. I kódy na chvíli počkaly a společně jsme si tak užili třeba letní grilovačku, kterou nám pomohlo vyšperkovat Pod hvězdami. V objetí posledních letních paprsků jsme se zase o něco více seznámili s (nejen) novými kolegy, ale i jejich ratolestmi.


Mikroakce

Jakmile se léto přehouplo v podzim, chmurná nálada se pokusila nakazit i naše týmy. Šláply jsme do náboru, uskutečnily několik interních pohovorů, zašli s kolegy na oběd či drink. Společně jsme oslavili Halloween i Mikuláše, nebrali se příliš vážně, popustili uzdu fantazii.




Už jsme dospěli(í)

Závěr roku se nesl v duchu velkých příprav. Na konci listopadu jsme totiž chtěli a nakonec i úspěšně zvládli oslavit naše 20. narozeniny, ty jsme při té příležitosti napasovali na vánoční večírek. Po boku nám stálo zázemí jednoho z brněnských pivovarů. To jsme využili k ohlédnutí za historickou linkou firmy, která z malého dítka vyrostla v pořádného dospěláka majícího na starost řadu úspěšných a smysluplných projektů. Vynikající jídlo a pití doplnil společný playlist či vánoční tombola, jejíž výtěžek jsme se rozhodli věnovat Dětskému domovu Dagmar, který sídlí v brněnských Žabovřeskách. A dort? Ten byl nakonec taky.


Jak se daří našim projektům?

Během druhé poloviny roku jsme se samozřejmě svědomitě věnovali také našim projektům. Projekt pro Českou bankovní asociaci získal nový kabátek, začalo se pracovat na reprezentativním projektu ČBA online. V Hyundai jsou nyní bohatší o 10 nových modulů aplikace GASC, appka Paperless se dočkala rozšíření i částečné optimalizace.

I nadále pracujeme na vylepšování klientského portálu (Portál pacienta), v průběhu několika měsíců jsme připravovali web a také mobilní aplikaci. Portál slouží koncovým klientům zdravotnických zařízení, kteří si zde mohou například rezervovat termín u svého ošetřujícího lékaře, mají zde na jednom místě dostupné své dokumenty (lékařskou zprávu, výsledku testů, atd.).

Informační systém krizové logistiky (ISKL) jsme prezentovali na několika konferencích a obhájili jej před zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu, došlo k úspěšnému dokončení systému, který chceme i nadále rozvíjet. A jak se mají FIP formuláře Generali a Metlife? Oba dva formuláře se povedlo dokončit a spustit, i nadále pracujeme na jejich vylepšení.

A co my?

Stále hrajeme ve volných chvílích fotbálek i šipky, v relaxační místnosti nově plánujeme koutek s menší knihovničkou. Závodíme v nejdelším doletu vlaštovky z měkkého papíru. Slavíme nejmladší rodinné přírůstky. Schováváme si klíče a provádíme další lumpárny. Jíme ovoce po kilech a pijeme hodně (vynikající kávy), květiny nám pomalu přerůstají přes klávesnice, z myší se občas kouří, ale zůstáváme kvalitní partou s originálními nápady a řešeními.


Doufáme, že jste měli pohodové vkročení do nového roku, který pro vás bude plný radosti a inspirace. A nám? Minimálně to, že se zde či na sociálních sítích budeme potkávat mnohem častěji než tomu bylo odsud.

Mějte se!

Heli&Moni