zarovka sipka kafe
#Blog   #SSL   #HTTP/2   #Agile   #Team   #News #GTM   #GA   #HTML

Naše nová appka je na světě

Provází nás síla! Minulý týden jsme poprvé představili multiplatformní appku Anakin, na které jeden z našich týmů pracuje něco přes rok.

anakin-mac-1.jpg

Multiplatformní aplikaci pro Windows, MacOS a iOS jsme začali pokusně vytvářet na open sourcové platformě Apache Cordova (HTML, CSS, JS) už někdy koncem roku 2016. Vyzkoušeli jsme si různá použití, ale pak jsme narazili na výkonové a bezpečnostní limity. A tak naše volba nakonec padla na vývojovou platformu Xamarin, nyní vlastněnou a rozvíjenou Microsoftem, a začali jsme v C# vytvářet sdílený kód pro nativní aplikace. Byla to pro nás zajímavá cesta plná zkoumání, slepých uliček a průkopů - hodně jsme se naučili: o vytváření kódu i o fungování týmu.

Samotná aplikace Anakin je interaktivní prezentací finančního plánování, která pomáhá při rozhovoru finančního poradce a klienta, jedná se tedy o obchodní nástroj sloužící k prezentaci. Primární zařízení, kde se bude do budoucna používat, jsou desktopové Windows a mobilní Ipady, proto je ovládání i vizuální zážitek přizpůsobený právě jim. První kick off release proběhl 10. 10. 2018 v rámci interních workshopů našeho klienta, kde byli přítomní VIP poradci a manažeři. Získali jsme tak první zpětnou vazbu reálných uživatelů a nyní pracujeme na dalších vylepšeních, které plně umožní  využívat napojení na ostatní systémy našeho klienta. 

Použité technologie:
  • PHP - cloud
  • C# (Xamarin) - backend, jádro aplikace
  • .NET - webová služba pro generování výstupu dat z aplikace
  • HTML5, Javascript - frontend
Tým:
  • desetičlenný tým vývojářů, kodérů, grafiků, projektových a IT manažerů