zarovka sipka kafe
#Blog   #SSL   #HTTP/2   #Agile   #Team   #News #GTM   #GA   #HTML

A-WebSys z domu

Události posledních několika dní donutily mnohé z nás učinit nejrůznější opatření, pomocí kterých se snažíme zabránit šíření nemoci Covid-19. A ani my nejsme výjimkou.

homeoffice2.jpg

Tím největším, které se nás dotklo asi nejvíce, je celofiremní home-office. Již před třemi týdny bylo rozhodnuto, že každý z nás, bez ohledu na pozici, bude pracovat ze svého domova.

Takové opatření však může na každého z nás působit různě. Někdo je za domácí prostředí rád, jinému to může lézt na nervy. Jsou lidé, kteří mají doma větší klid a pak jsou ti, kteří se pracovním povinnostem nemohou věnovat naplno. Jedno je však jisté. Kanceláře zejí prázdnotou a my se s tím musíme poprat.


Jak to tedy zvládáme? Před pár dny jsem se několika svých kolegů zeptal na jejich názor. Odpovědi byly různé, ale vesměs pozitivní.

„Home-Office mi vyhovuje. Je příjemné, že člověk nemusí nikam přejíždět. Pracovní dobu si mohu rozdělit podle sebe. Když odpoledne nemám čas, pracuji k večeru. Menší problém vnímám v komunikaci, se kterou je to v těchto dnech trochu složitější. Když je člověk fyzicky v kanclu, je ta domluva přece jen snazší. Není to ale nic, co by se v dnešní době nedalo zvládnout.“

„Ráno vstanu kolem osmé a do půl hodiny začnu pracovat. V devět máme status meeting na Skypu. Chvíli pracuji a v deset si udělám ranní kávu. Kolem dvanácté hodiny obědová pauza a po ní (tradičně) ještě jedna poobědová káva, aby pracovní tradice zůstaly zachovány. Pak dělám ještě tak dvě až tři hodiny a následně si jdu užít hezkého počasí na dvůr. End of work time. :-)

„Práce z domova mi nevadí. Chybí mi sice velké monitory z práce, ale užívám si, že můžu pracovat z postele (i když mě za to má záda asi moc nepochválí :D). Velké plus je i to, že si své hodiny mohu odpracovat téměř kdykoliv, třeba i večer. Současný stav by se dal popsat docela jednoduše jen čtyřmi slovy. Spánek, papání, práce, flákání.“

„Místo budíčku mi slouží dítě, které se budí de facto ve stejnou dobu.  Což je určitě příjemnější než buzení budíkem. Člověk má doma svoje domácí zázemí, takže v jistých ohledech je to pro práci příjemnější. Je tu také ale spousta lákadel a rušivých elementů. Dítě, které se musí učit, má hlad, a pak taky domácnost. Jelikož odpadá přesun do kanceláře, jsem na “místě” během chvilky. Než naskočí PC, udělám ranní rutinu a připravím snídani. Můj HO je v současné situaci kombinace pracovních povinností, kuchaře, učitele a rodiče. Tyto role se během dne střídají. Jako překážku to ale nevnímám. Jen je někdy trochu náročnější se na tu práci doma soustředit“

„Home-office mi nevadí. Má to výhody i nevýhody. Jako hlavní plus vnímám to, že mám víc času. Přesouvání do práce a z práce mi obvykle zabere více než hodinu a půl. Tento čas teď věnuju hlavně rodině. A to je pro mě důležité. Nejvýraznější aspekt práce z domu je pro mě to, že s ohledem na malé dítě, nejde moc dobře pracovat osm hodin denně (a už vůbec ne v jednom zátahu). I tak si ale myslím, že to zvládáme docela dobře. Je pravdou, že mi občas chybí velké monitory z práce, ale na druhou stranu to mám zas blíž na záchod :-D“

I když to není vždy jednoduché, jsme tady pro Vás a fungujeme dál. Takže i v této nesnadné době se na nás můžete spolehnout! :-)

Váš A-WebSys