zarovka sipka kafe
#Blog   #SSL   #HTTP/2   #Agile   #Team   #News #GTM   #GA   #HTML

„Když něco nevím, zeptám se a vím, že mi nikdo neutrhne hlavu.“

S Pájou o práci, focení, přírodě a tom, co ji dělá šťastnou.

15111111_10210054550853350_4334194275498024006_o.jpg

Naši skvělou asistentku Páju zná u nás každý a většina by si bez ní nedokázala představit pracovní den. Ona je první, kdo se na vás usměje, když nás přijdete navštívit.
Než se nás Pája „ujala“, byla to paní učitelka. A moc dobrá!

Jak moc se její práce teď liší (nebo neliší? :) ) od té ve školství, a nejen o tom, jsme si povídali v tomto článku.

Proč ses rozhodla nastoupit do IT firmy?
Když jsem po mnoha letech opouštěla školství, neměla jsem úplně představu, kde bych chtěla pracovat. Chtěla jsem být v kontaktu s lidmi, využít to, co jsem uměla – práci s počítačem, jazyky, organizování/zařizování věcí. A taky jít někam, kde mi to nebude úplně proti srsti. No a protože mám mezi „ajťáky“ spoustu kamarádů už od vysokoškolských studií, přišlo mi to jako dobrá volba.


Má něco společného práce v AWS a práce ve škole?

Jak moc diplomatická mám být? :) Co se týče práce samotné, člověk by měl mít ve věcech systém a pořádek, což mně jako Kozorohovi nedělá problém. :) Důležitá je i určitá míra diplomacie – v tom mi bylo školství myslím dobrou průpravou. A co se kolegů týká, občas je to jako s dětmi…nestačí říct/napsat věci jen jednou, musím chodit, připomínat atd. Ale chápu, že mají práce nad hlavu a nemají někdy čas zabývat se „maličkostmi“ :) (kluci, nezlobte se, já vím, že ta úča ve mně prostě je) .

Co Tě na práci v AWS nejvíc baví?
Nemám tu asi (ne)oblíbenou činnost. Je fajn, že moje náplň práce je pestrá. Spíš si užívám klid, který tu je. A to, že si práci nenosím domů a většinou odcházím s čistou hlavou. Když něco nevím, zeptám se a vím, že mi nikdo neutrhne hlavu. Na všem se dá dohodnout, věci nejsou striktně dané.


Kde Tě můžeme zastihnout, když se zrovna nestaráš o to, aby byli v práci všichni spokojeni?
Mám ráda přírodu, takže pokud to jde, ráda se toulám venku. Občas zajdu do divadla, do kina nebo na koncert. Baví mě taky focení, ale jen tak pro radost, což je pro mě ve spojení s cestováním největší relax.

Co nebo kdo nejčastěji stojí před tvým objektivem?
Nejčastěji zachycuju to, co vidím kolem sebe – krajinu, městský život, detaily kolem sebe. Jako divák mám ráda portréty nebo street fotografii, ale protože jsem podstatou introvert a nerada se sama nechávám fotit, nechci zasahovat focením lidem do jejich „soukromí“…což je možná jen můj vnitřní problém, že to tak vnímám. Možná, že okolí by to nevadilo. :)

Jak obvykle trávíš propršené podzimní dny a jak letní vedra?
Při podzimní melancholii ráda pálím svíčky (pravda, kolegům chvíli trvalo, než si zvykli ;) ), něco hezkého si přečtu, někdy se sklenkou vína. Letní vedra nemusím, ale je fajn, když můžu být venku, zajdu si zaplavat, zahradničím na chalupě. No a vychlazené pivo na zahrádce (teď myslím tu restaurační) taky není k zahození :)


Které místo bys chtěla v nejbližších letech navštívit?
Konkrétní místo nemám, ale ráda bych zajela někam k moři. Už roky mi to nevyšlo, a i když mě plážoválení úplně nebaví, zase bych se chtěla na chvíli namočit do slané vody. A potom nepohrdnu kopci a horami…to můžu pořád. V posledních letech jsem od plánování upustila a beru věci a příležitosti, jak přichází.

Co bys vzkázala někomu, kdo by u nás chtěl začít pracovat?
Ať rozhodně přijde, že ho tu rádi uvítáme. Neřešíme zbytečnosti jako dresscode a jiné. Panuje tu pohodová atmosféra, rádi se občas sejdeme i mimo práci. A samozřejmě máme to nejvíc nejlepší firemní kafe. ;)


Autorkou všech fotografií v tomto článku je naše Pája.