zarovka sipka kafe
#Blog   #SSL   #HTTP/2   #Agile   #Team   #News #GTM   #GA   #HTML

„Miluji hory a každou zimu se snažím vyjet na prkno kdykoliv mám čas a příležitost.“

Další článek o našem týmu. Tentokrát o Danovi! Co dělá, když zrovna neprogramuje nebo nesedí ve škole? Jak v A-WebSys začínal a co plánuje po škole?

blog-fotka.jpg
Je čas poznat náš tým zase o něco detailněji!
Tentokrát se nechal vyzpovídat Dan, který aktuálně pracuje na vývoji multiplatformní aplikace pro finanční poradce a zároveň dokončuje inženýrská studia.

My přejeme Danovi hodně štěstí u zkoušek a vy se pusťte do čtení! :-)

Jak ses o A-WebSys dozvěděl a jak náročné pro Tebe bylo výběrové řízení?
Kamarád Martin už v A-WebSys pracoval, když jsem si začal hledat práci. Protože byl ve firmě spokojený, rozhodl jsem se poslat životopis i já. Z A-WebSys se mi ozvali jako první, takže jsem na svém životně prvním výběrové řízení byl lehce nervózní. V prvním úkolu jsem měl chybu, ale pak jsem se oklepal a další 2 úlohy jsem vyřešil správně. Celkově to nebylo příliš náročné, hlavní je mít dostatek zkušeností s programováním a nebát se. 

Je těžké skloubit školu a práci?
Zatím zvládám jak školu, práci, tak i dostatek osobního života mimo svět IT. Nejtěžší zkouška mě čeká za pár týdnů - dokončit diplomovou práci a inženýrské státnice. Ve firmě mi zatím vždy vyšli co se týče školních povinností vstříc, tak doufám že vše dobře dopadne a budu moct od léta nastoupit na plný úvazek.

Co vnímáš jako největší výhody práce při studiu? 
Určitě bylo přední motivací, proč u studia začít také pracovat, vydělat si nějaké peníze. Již za pár týdnů jsem ale získal spoustu praktických zkušeností, které nelze získat pouhým studiem. Teď si myslím, že každý student by měl jít minimálně na jeden semestr na stáž či poloviční úvazek, pokud chce získat v praxi přehled a rozšířit možnosti uplatnění po dokončení studia.

Jak nejraději trávíš volný čas?
V zimě je to jasné, nejraději jsem na snowboardu. Miluji hory a každou zimu se snažím vyjet "na prkno" kdykoliv mám čas a příležitost. V létě se na hory také rád podívám, za turistikou. Loňské léto jsem zkusil wakeboard a určitě to letos zopakuji. Také rád čtu nebo poslouchám hudbu různých žánrů a rád objevím něco nového, co jsem ještě neslyšel.

Na čem teď aktuálně pracuješ? 
V práci teď vyvíjíme a vylepšujeme aplikaci pro finanční poradce, která usnadňuje vytvoření finanční analýzy klientům na míru a je uživatelský přívětivá pro obě strany. Rád bych se po práci někdy zapojil i do nějakého Open-source projektu, ale zatím všechno programování po práci musím věnovat škole.

Co bys vzkázal někomu, kdo uvažuje, že do A-WebSys nastoupí?
Hledáš-li menší, příjemný kolektiv bez korporátních nesmyslů a umíš alespoň trochu slušně programovat, pojď to zkusit :-) ! Zbytek se naučíš.